• +30 6932 700021
  • Φιλίππου 75, 54635 Θεσσαλονίκη

Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας (Θεσσαλονίκη & Αθήνα)

Featured Video Play Icon
  • Project Details
  • From: 07/11/2015
  • To: 19/02/2016
  • Place:Helexpo - Μαρούσι, Αθήνα
  • Contact:(+30) 2310 291 270
  • Website:Visit Website
  • Design:Dream Workers
  • Production:ΔΕΘ-HELEXPO
Share:

Υπάρχει κάποιος που δεν τρώει σοκολάτα; Κάποιος που μπορεί και αντιστέκεται στον σοκολατένιο πειρασμό; Πολύ δύσκολα! Αυτό το κυρίαρχο ένστικτο αποτέλεσε την έμπνευση για το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο θεματικό πάρκο για το πιο αγαπημένο γλύκισμα όλων, τη σοκολάτα!

Το ιστορικό περίπτερο 1 της ΔΕΘ, συνολικής έκτασης 2.500 τ.μ., μεταμορφώθηκε στο πιο πρωτότυπο, εντυπωσιακό, παραμυθένιο και …λαχταριστό Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας και κυριολεκτικά μάγεψε 320.000 επισκέπτες σε 6 μήνες!

Το θεματικό πάρκο για τη σοκολάτα, αποτέλεσε είδηση από την πρώτη μέρα ανακοίνωσης της δημιουργίας του. Οι εντυπώσεις και τα σχόλια των χιλιάδων επισκεπτών που πέρασαν από το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας υπήρξαν κάτι παραπάνω από ενθουσιώδη.

Η περιήγηση ξεκινούσε από το Μουσείο όπου υπήρχε αληθινό κακαόδεντρο και καρποί κακάο ως εκθέματα, συνέχιζε στον ναό των Αζτέκων και τη Ζούγκλα του τροπικού δάσους – με πραγματικές συνθήκες τροπικού κλίματος – και την Καλύβα του Αμαζονίου. Στη συνέχεια οι επισκέπτες μπορούσαν να δουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας και μπισκότου περνώντας από το Εργαστήριο Σοκολάτας της ΙΟΝ και το Εργαστήριο μπισκότου Παπαδοπούλου.

Η περιήγηση συνέχιζε στον Ποιοτικό Έλεγχο και την Αίθουσα Επιδείξεων όπου δεξιοτέχνες ζαχαροπλάστες ετοίμαζαν σοκολατένια γλυκά, λιχουδιές, καθώς και έργα τέχνης από σοκολάτα.

Ο Λαβύρινθος, η δαιδαλώδης μηχανή του χρόνου, αμέσως μετά, προκαλούσε τους επισκέπτες στην αναζήτηση της μεγάλης, σοκολατένιας έκπληξης : ακολουθώντας τη σωστή διαδρομή έφταναν στον μεγαλύτερο Καταρράκτη Σοκολάτας!

Μετά τον Καταρράκτη, οι πιο μεγάλοι και πιο τολμηροί μπορούσαν να… βουτήξουν στο Green Bath, για μια αναμνηστική, σοκολατένια φωτογραφία! Για τους ενήλικες επισκέπτες γινόταν διαγωνισμός γευσιγνωσίας και όσοι κέρδιζαν βραβεύονταν ως «ειδικοί σοκολατογευσιγνώστες». Στην Αίθουσα Εκπαίδευσης αμέσως μετά δίνονταν πληροφορίες για τη στοματική υγιεινή. Στην γκαλερί Choco Art φιλοξενούνταν πρωτότυπα έργα τέχνης από σοκολάτα τα οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν από απόσταση αναπνοής.

Η φρενίτιδα που προκάλεσε το θεματικό πάρκο στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Για 4 μήνες χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν από το Helexpo-Maroussi και είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία. Το θεματικό πάρκο με την υψηλή αισθητική, την πρωτοτυπία και την άψογη λειτουργία του, σε συνολικά 105 ημέρες συνεχούς λειτουργίας, έσπασε όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας και ξεπέρασε όλες τις αρχικές προβλέψεις : 435.000 επισκέπτες περιηγήθηκαν στα 3.500 τ.μ. του Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας, στις εγκαταστάσεις του HELEXPO MAROUSSI.

Η κορύφωση της επιτυχίας επισφραγίστηκε με τη διάκριση / βράβευση ως το Best Event της χρονιάς στα Event Awards 2016.
Μια παραγωγή της ΔΕΘ – Helexpo με τεράστια επιτυχία και ακατάρριπτα ρεκόρ επισκεψιμότητας.


All Rights Reserved Dream-workers.gr.