• +30 2310 291270
  • Φιλίππου 75, 54635 Θεσσαλονίκη

Εργοστάσιο Σοκολάτας, Θεσσαλονίκη

  • Project Details
  • From: 20140906
  • To: 20150402
  • Place:ΔΕΘ
  • Contact:
  • Website:Visit Website
  • Design:
  • Production:ΔΕΘ-HELEXPO
Share:

Μια βόλτα, μια υπέροχη εμπειρία!

Το εργοστάσιο – μουσείο σοκολάτας κυριολεκτικά μάγεψε 320.000 επισκέπτες σε 6 μήνες!

Γιατί;

Ας αναρωτηθούμε μόνο…
Υπάρχει κάποιος που δεν τρώει σοκολάτα; Κάποιος που μπορεί και αντιστέκεται στον σοκολατένιο πειρασμό; Πολύ δύσκολα! Αυτό το κυρίαρχο ένστικτο αποτέλεσε την έμπνευση για το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο θεματικό πάρκο για το πιο αγαπημένο γλύκισμα όλων, τη σοκολάτα!

Το ιστορικό περίπτερο 1 της ΔΕΘ, συνολικής έκτασης 2.500 τ.μ., μεταμορφώθηκε στο πιο πρωτότυπο, εντυπωσιακό, παραμυθένιο και …λαχταριστό Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας και κυριολεκτικά μάγεψε 320.000 επισκέπτες σε 6 μήνες! Το μεγάλο διαδραστικό μουσείο και εργαστήρι «ταξίδεψε» τους επισκέπτες σ’ έναν κόσμο ρομαντικό, γεμάτο παραδόσεις, θρύλους και ιστορίες, με έντονα διαδραστικό χαρακτήρα και ιδέες που σχεδιάστηκαν, κατά βάση, για τις ανάγκες της οικογενειακής ψυχαγωγίας, αλλά και για τα ενδιαφέροντα του μεμονωμένου, ενήλικα επισκέπτη. Οι εντυπώσεις και τα σχόλια όλων, για την πρωτότυπη ιδέα, την υψηλή αισθητική και την άψογη λειτουργία, ενθουσιώδη και διθυραμβικά!

Η κορύφωση της επιτυχίας επισφραγίστηκε με τη διάκριση και βράβευση του Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας ως Best Event της χρονιάς στα Event Awards 2016.

Η περιήγηση στον χώρο ξεκινά από το Μουσείο με πληροφορίες για το κακαόδεντρο και τον καρπό του. Μετά τα απομεινάρια ενός ναού των Αζτέκων, και τη Ζούγκλα του τροπικού δάσους -με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα έχουν δημιουργηθεί πραγματικές συνθήκες τροπικού κλίματος – ακολουθεί η Καλύβα του Αμαζονίου, όπου ο αγαπημένος ηθοποιός Θ. Τσαλταμπάσης αφηγείται το περιπετειώδες ταξίδι τού κακαόδεντρου και της σοκολάτας.

Μετά στο Εργαστήριο Σοκολάτας της ΙΟΝ και το Εργαστήριο μπισκότου Παπαδοπούλου, οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους σοκολατένιο αναμνηστικό δωράκι και να συνεχίσουν στον Ποιοτικό Έλεγχο. Οι πιο μεγάλοι και πιο τολμηροί μπορούν να… βουτήξουν στο Green Bath, στην υπέροχη μπανιέρα, για μια αναμνηστική, σοκολατένια φωτογραφία!

Ο Λαβύρινθος, η δαιδαλώδης μηχανή του χρόνου, αμέσως μετά, προκαλεί τους επισκέπτες στην αναζήτηση της μεγάλης, σοκολατένιας έκπληξης : ακολουθώντας τη σωστή διαδρομή θα καταφέρουν να φτάσουν στον μεγαλύτερο Καταρράκτη Σοκολάτας!

Στην Αίθουσα Εκπαίδευσης οι μικροί επισκέπτες μαθαίνουν για τη στοματική υγιεινή. Στην γκαλερί Choco Art φιλοξενούνται πρωτότυπα έργα τέχνης από σοκολάτα τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από απόσταση αναπνοής. Δεξιοτέχνες ζαχαροπλάστες ετοιμάζουν σοκολατένια γλυκά, λιχουδιές, καθώς και έργα τέχνης από σοκολάτα στην Αίθουσα Επιδείξεων.
Μάλιστα οι ενήλικες επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό γευσιγνωσίας : δοκιμάζουν 3 διαφορετικά σοκολατάκια φτιαγμένα από μαύρη σοκολάτα με… εξτρίμ συστατικά και προσπαθούν να τα διακρίνουν ώστε αν τελικά τα καταφέρουν, να βραβευτούν ως «ειδικοί σοκολατογευσιγνώστες».

All Rights Reserved Dream-workers.gr.