• +30 2310 291270
  • Φιλίππου 75, 54635 Θεσσαλονίκη

Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας, Αθήνα

  • Project Details
  • From: 20151107
  • To: 20160219
  • Place:Helexpo - Marousi
  • Contact:
  • Website:Visit Website
  • Design:
  • Production:ΔΕΘ-HELEXPO
Share:

Το πιο υπέροχο, παραμυθένιο, πρωτότυπο και … λαχταριστό θεματικό πάρκο! 3.500 τ.μ. όλα για το πιο αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων, τη σοκολάτα! Στο μεγάλο διαδραστικό μουσείο και εργαστήρι οι επισκέπτες «ταξιδεύουν» σ’ έναν κόσμο ρομαντικό, γεμάτο παραδόσεις, θρύλους και ιστορίες, με έντονα διαδραστικό χαρακτήρα και ιδέες που σχεδιάστηκαν, κατά βάση, για τις ανάγκες της οικογενειακής ψυχαγωγίας, καλύπτουν ωστόσο και τα ενδιαφέροντα του μεμονωμένου, ενήλικα επισκέπτη.

Το θεματικό πάρκο με την υψηλή αισθητική, την πρωτοτυπία και την άψογη λειτουργία του, σε συνολικά 105 ημέρες συνεχούς λειτουργίας στην Αθήνα, έσπασε όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας και ξεπέρασε όλες τις αρχικές προβλέψεις : 435.000 επισκέπτες περιηγήθηκαν στα 3.500 τ.μ. του Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας, στις εγκαταστάσεις του HELEXPO MAROUSSI. Οι εντυπώσεις και τα σχόλια όλων, ενθουσιώδη και διθυραμβικά!

Η κορύφωση της επιτυχίας επισφραγίστηκε με τη διάκριση / βράβευση ως το Best Event της χρονιάς στα Event Awards 2016.

Η περιήγηση στον χώρο ξεκινά από το Μουσείο με πληροφορίες για το κακαόδεντρο και τον καρπό του. Μετά τα απομεινάρια του ναού των Αζτέκων, και τη Ζούγκλα του τροπικού δάσους -με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα έχουν δημιουργηθεί πραγματικές συνθήκες τροπικού κλίματος – ακολουθεί η Καλύβα του Αμαζονίου, όπου ο αγαπημένος ηθοποιός Θ. Τσαλταμπάσης αφηγείται το περιπετειώδες ταξίδι τού κακαόδεντρου και της σοκολάτας.

Μετά το Εργαστήριο Σοκολάτας της ΙΟΝ και το Εργαστήριο μπισκότου Παπαδοπούλου, στον Ποιοτικό Έλεγχο οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους σοκολατένιο αναμνηστικό δωράκι! Οι πιο μεγάλοι και πιο τολμηροί μπορούν να… βουτήξουν στο Green Bath, στην υπέροχη μπανιέρα, για μια αναμνηστική, σοκολατένια φωτογραφία!

Ο Λαβύρινθος, η δαιδαλώδης μηχανή του χρόνου, αμέσως μετά, προκαλεί τους επισκέπτες στην αναζήτηση της μεγάλης, σοκολατένιας έκπληξης : ακολουθώντας τη σωστή διαδρομή θα καταφέρουν να φτάσουν στον μεγαλύτερο Καταρράκτη Σοκολάτας!

Στην Αίθουσα Εκπαίδευσης οι μικροί επισκέπτες μαθαίνουν για τη στοματική υγιεινή. Στην γκαλερί Choco Art φιλοξενούνται πρωτότυπα έργα τέχνης από σοκολάτα τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από απόσταση αναπνοής. Δεξιοτέχνες ζαχαροπλάστες ετοιμάζουν σοκολατένια γλυκά, λιχουδιές, καθώς και έργα τέχνης από σοκολάτα στην Αίθουσα Επιδείξεων.

Μάλιστα οι ενήλικες επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό γευσιγνωσίας : δοκιμάζουν 3 διαφορετικά σοκολατάκια φτιαγμένα από μαύρη σοκολάτα με… εξτρίμ συστατικά και προσπαθούν να τα διακρίνουν ώστε αν τελικά τα καταφέρουν, να βραβευτούν ως «ειδικοί σοκολατογευσιγνώστες».

Κι επειδή η λαχτάρα για τη σοκολάτα δεν τελειώνει ποτέ, στο πωλητήριο υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων από εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτες.
Μια παραγωγή της ΔΕΘ – Helexpo με τεράστια επιτυχία και ακατάρριπτα ρεκόρ επισκεψιμότητας.

All Rights Reserved Dream-workers.gr.